ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
Відділ годівлі сільськогосподарських тварин і технології кормів став окремим підрозділом у 1956 р., його очолив кандидат сільськогосподарських наук Анісімов В. М. На відділ було покладено обов’язки розробки нових технологічних прийомів заготівлі, зберігання і раціонального використання кормів та розробки високоефективної структури раціонів для різних видів і груп тварин для забезпечення повноцінної і безперебійної їх годівлі. Основним напрямом досліджень було дуже нагальне на той час питання вивчення хімічного складу і поживності місцевих кормів, бо такі дані в Західному регіоні були відсутні, що не давало можливості правильно збалансувати раціони для годівлі різних видів тварин. Одночасно вивчали макро– і мікромінеральний, а пізніше і амінокислотний склад місцевих кормів. Поряд з цим розробляли найбільш ефективні структури раціонів, способи підвищення їх поживної цінності та ефективного використання кормів.
У 1964 р. відділ очолив кандидат сільськогосподарських наук Боярський Л. Г., під керівництвом якого удосконалювали структуру раціонів для великої рогатої худоби та розробляли нові технології заготівлі, зберігання і використання кормів.
Полуліх Михайло Іванович
Завідувач лабораторії, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник
Моб. тел. +38-067-951-27-03
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Федак Василь Дмитрович - кандидат сільськогосподарських наук, провідний науковий співробітник;
Ільницька Галина Василівна - науковий співробітник;
Чорна Оксана Іванівна - фахівець;
Левицька Марія Іванівна - фахівець.
З 1956 до 1973 рр. лабораторія виробництва молока і яловичини називалася лабораторією скотарства, в якій зокрема працювали кандидати сільськогосподарських наук Піпко Н. Ф., Доброхотова Г. М., Кипаренко М. М.
Під керівництвом Піпко Н. Ф. розроблено методику виведення Львівської групи чорно-рябої худоби та апробовано в умовах Західного регіону, Кипаренка М. М. ‒ методику створення масиву м’ясної худоби. Здобутки останнього лягли в основу створення та апробації волинської м’ясної породи, яка широко розповсюджена в умовах Карпатського регіону.
Дяченко Олександр Борисович
Завідувач лабораторії, кандидат сільськогосподарських наук
Моб. тел. +38-097-504-27-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.