logoISGKR2

 

        ІНСТИТУТ  СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ 

            НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ      

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

meta       Youtube  

Демонстраційний полігон Інституту сільського господарства  Карпатського регіону НААН

Демонстраційний полігон Інституту сільського господарства 

Карпатського регіону НААН

В інституті на постійній основі закладено демонстраційний полігон, на якому представлено більше 150 сортів і гібридів сільськогосподарських культур. Вагоме місце займають сорти та гібриди ріпаку озимого, який є другою за важливістю олійною культурою у світі. А також він є експортно-орієнтована культура в Україні. Стабільний попит та високі закупівельні ціни дозволяють віднести його до найбільш прибуткових культур, що викликає все більшу зацікавленість у сільськогосподарських виробників. 

Західний Лісостеп, як зона концентрованого вирощування озимої і ярої форм даної культури, дозволяє ефективно використовувати ґрунтово-кліматичні, матеріально-технічні ресурси в технологічному процесі, нові високопродуктивні сорти, гібриди та ефективні агрозаходи. 

Враховуючи значення даної культури в інституті закладено демонстраційний полігон ріпаку озимого з 29 сортів і гібридів різних установ-оригінаторів: Прикарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, Інституту рослинництва ім. В. Я. Юрєва НААН, агрофірм: ТОВ Кортева Агрісаєнс Україна, NPZ Україна, Євраліс Семенс Україна та інших.

Метою демонстрації є показати значення культури, яка вирощується в регіоні, сортову гамму, яка поширена на даний час та перспективні сорти, які придатні для вирощування в ґрунтово-кліматичних зонах Карпатського регіону, характеристику кращих сортів, розповсюдження та врожайність в регіоні, їх продовольчу, кормову та іншу цінність.

Демонстраційні посіви сортів та гібридів потрібні не тільки для показу досягнень селекційної науки, але й аналізу адаптивних особливостей різних генотипів.

Завершені наукові розробки з удосконалення окремих елементів технології вирощування ріпаку озимого, зокрема, передпосівної обробки насіння, системи живлення рослин, захисту від хвороб і шкідників, застосування хелатних форм мікродобрив в різні фази розвитку, впроваджуються в інституті на площі 160 га, а також в господарствах різних організаційно-правових форм господарювання.

1   2

Олександра Петрівна ВОЛОЩУК, 

доктор с.-г наук, 

головний науковий співробітник відділу селекції с.-г культур

 

POST /v1/track HTTP/1.1 Content-Type: application/x-www-form-urlencoded Accept: application/json; charset=UTF-8 Content-Type: application/x-www-form-urlencoded X-Rapidapi-Key: d59cebabf4mshace6eeaf1400654p1e1e54jsncf3ff2a3eb64 X-Rapidapi-Host: postal-ninja.p.rapidapi.com Host: postal-ninja.p.rapidapi.com Content-Length: 24 trackCode=%3CREQUIRED%3E

PrevNext
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Львівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.