logoISGKR2

 

        ІНСТИТУТ  СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ 

            НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ      

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

meta       Youtube  

Україна та Канада будуть поглиблювати партнерство в АПК

17 січня відбулася зустріч української делегації на чолі з заступником Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольгою Трофімцевою з канадською делегацією на чолі з заступником Міністра сільського господарства та продовольства Канади Фредеріком Дж. Горреллом щодо двосторонньої співпраці у сфері АПК. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
За 11 місяців 2018 експорт української сільськогосподарської продукції на ринок Канади склав 7,5 млн. дол.США.
Завдяки Угоді про Зону вільної торгівлі вже розпочався експорт нових українських продуктів до Канади. Так, у 2018 році вперше на канадський ринок поставлено кукурудзу, морожені овочі та плоди, готові супи, насіння та ін.
Oбговорено перспективи щодо експорту преміум-продуктів, попит на які в Канаді стрімко зростає. Зокрема, йдеться про заморожені та свіжі овочі, фрукти, органіку, натуральні продукти, консервацію.
Важливим моментом в розширенні  можливостей для українських експортерів стало обговорення питання проходження сертифікації на державному рівні – сертифікація продукції птахівництва, живих бджіл та бджолопакетів.
Канада є стратегічним партнером України і входить до топ-20 ринків у фокусі в Експортній стратегії України. Угода про вільну торгівлю між нашими країнами, яку укладено з ініціативи Президента України Петра Порошенко, відкриває широкі можливості для суттєвого нарощування торгівлі сільськогосподарським товарами та розширення її номенклатури.
 
{jcomments off}
PrevNext
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Львівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.