logoISGKR2

 

        ІНСТИТУТ  СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ 

            НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ      

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

meta       Youtube  

В Україні розвивається промислове вирощування грибів

В Україні розведенням шампіньйонів займаються 300 грибних ферм, а розвитку виробництва сприяє збiльшення споживання цієї продукції в ЄС. Також перспективними та постійно зростаючими ринками для експорту є Молдова та Білорусь. Про це повідомляє інформаційний ресурс agro-business.com.ua.
Українські виробники щорічно експортують близько 500 тис. тонн грибів та 18 тис. тонн компосту. При цьому імпорт даної продукції на внутрішній український ринок відсутній повністю.
Головна перевага грибного бізнесу - це можливість збирати урожай круглий рік без перерв - до 10 врожаїв з однієї площі. Сировиною для виробництва грибів виступають звичайні відходи сільгоспвиробництва, а вирощуванням можна займатися незалежно від погодних умов.
На даний час в Україні існує 5 компостних виробництв, а розведенням шампіньйонів займаються 300 грибних ферм. Річний обсяг виробництва шампіньйону становить 51,3 тис. тонн, а глив та екзотичних грибів - 4,9 тис. тонн.
{jcomments off}
PrevNext
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Львівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.