В Україні розвивається промислове вирощування грибів
Опубліковано у Актуальні новини
В Україні розведенням шампіньйонів займаються 300 грибних ферм, а розвитку виробництва сприяє збiльшення споживання цієї продукції в ЄС. Також перспективними та постійно зростаючими ринками для експорту є Молдова та Білорусь. Про це повідомляє інформаційний ресурс agro-business.com.ua.
Українські виробники щорічно експортують близько 500 тис. тонн грибів та 18 тис. тонн компосту. При цьому імпорт даної продукції на внутрішній український ринок відсутній повністю.
Головна перевага грибного бізнесу - це можливість збирати урожай круглий рік без перерв - до 10 врожаїв з однієї площі. Сировиною для виробництва грибів виступають звичайні відходи сільгоспвиробництва, а вирощуванням можна займатися незалежно від погодних умов.
На даний час в Україні існує 5 компостних виробництв, а розведенням шампіньйонів займаються 300 грибних ферм. Річний обсяг виробництва шампіньйону становить 51,3 тис. тонн, а глив та екзотичних грибів - 4,9 тис. тонн.
{jcomments off}