ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
В Україні активно розвивається виробництво органічної продукції. За інформацією
Федерації органічного руху України, з 2002 року (коли органічний напрям почав
розвиватися у країні) кількість сертифікованих господарств зросла більш ніж у 100 разів, а
загальна площа сертифікованих земель - утричі. Це дає фахівцям підставу стверджувати,
що органічне сільськогосподарське виробництво перетворилося на один з
найперспективніших видів аграрного бізнесу. Про це повідомляє інформаційний ресурс
landlord.ua
Загалом в Україні налічуєься близько 300 господарств, що отримали статус
органічних.
Майже половина угідь загальною площею до 400 000 га були зайняті під
вирощування зернових, біля чверті - олійними і зернобобовими. Все інше припадає на
овочеві плантації, сади й різні сільгоспкультури. Крім того, в Україні сертифіковані
550 000 га дикоросів.
У 2017 році обсяг внутрішнього ринку органічної продукції становив 29,4 млн євро,
тоді як в 2005 році лише 200 000 євро.
У цьому році за ініціативи Президента України Петра Порошенко парламент
прийняв нову нормативно-правову базу для операторів органічного ринку продовольчих
товарів, які сприятимуть розвитку ринку органіки за європейською моделлю.
{jcomments off}