ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
Науковці підвищують потенціал сортів і гібридів олійних культур, щоб
збільшувати врожайність за рахунок продуктивності. Про це інформує прес-
служба Національної академії аграрних наук України.
Пріоритет – збільшувати врожайність за рахунок впровадження нових
сортів і гібридів, вдосконалення системи насінництва, застосування новітніх
технологій вирощування. Є також позитивні результати науковців України у
виробництві високоолеїнового соняшнику, сої та ріпаку. Вміст олеїнової та
лінолевої кислот у сортах ріпаку Родолад, Антарія, Тисменицький та інші
перевищує 80%.
Крім того науковці працюють над підвищенням стійкості олійних
культур до хвороб.
Державна політика у сфері науково-технічної діяльності орієнтована на
розвиток людського капіталу та впровадження ефективних механізмів
комерціалізації технологічних продуктів інноваційного рівня, зокрема в
галузях агропромислового комплексу.
{jcomments off}