logoISGKR

 

        Інститут сільського господарства Карпатського регіону

             Національної академії аграрних наук України     

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний веб-сайт 

Яловичина українського виробництва користується попитом на світовому ринку

Україна за підсумками січня-листопада 2018 р експортувала 38,07 тис. т свіжого та замороженого м’яса ВРХ, що відповідає показнику минулого року. Про це повідомляє інформаційний ресурс agronews.ua.
В 2018 році українські виробники експортувала 14,3 тис. т свіжої чи охолодженої яловичини (перевишує показних січня-листопада 2017 року) і 23,7 тис. т замороженої яловичини.
Основним імпортером свіжої та охолодженої яловичини була Білорусь (на 35,2 млн.дол.США), якій поставили 12,2 тис. т (85,31% від загального обсягу) продукції і Туреччини було поставлено 2,01 тис. т (14,35%) на суму  5,9 млн.дол.США.
Заморожену яловичину експортували в Казахстан (на 18,9 млн.дол.США), Азербайджан (на 16,5 млн.дол.США) і Білорусь (на 15,1 млн.дол.США). Експорт в ці країни склав 6,19 тис. т, 5,39 тис. т і 4,94 тис. т замороженої яловичини відповідно.
Відзначимо, держава надає підтримку українським виробникам тваринницької продукції та сприяє у промоції продукції вітчизняної продукції АПК на зарубіжних ринках.

Поділитися

Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Пустомитівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.