Опубліковано у Відділ Рослинництва

Шувар Антін Михайлович
Завідувач відділу, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник
Моб. тел. +38-068-056-37-73
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Опубліковано у Відділ Рослинництва
Рудавська Наталія Миколаївна - кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник;
Тимчишин Оксана Федорівна - кандидат сільськогосподарських наук, науковий співробітник;
Дорота Ганна Миколаївна - науковий співробітник;
Беген Любов Любомирівна - науковий співробітник;
Тимків Марія Юріївна - молодший науковий співробітник;
Терешко Романія Василівна - фахівець;
Балущак Катерина Миколаївна - фахівець;
Дідух Любов Теодозіївна - технік;
Пришляк Ростислав Володимирович - технік
Опубліковано у Відділ Рослинництва
Працівники лабораторії на постійній основі проводять спостереження за станом с.-г. культур та надають інформацію в НААН про стан зернових колосових культур і метеорологічну ситуацію кожного четверга та її коригування при зміні ситуації кожного понеділка впродовж року, а також згідно з проектом доручення голови Львівської ОДА щодо постійного моніторингу стану посівів сільськогосподарських культур і надання рекомендацій Департаменту АПР з технологій вирощування сільськогосподарських культур з внесенням коректив залежно від змін метеоумов – кожної п’ятниці.
Опубліковано у Відділ Рослинництва
Лабораторія рослинництва, а в різні періоди – відділ рослинництва, лабораторія зернових, зернових і зернобобових культур, технології вирощування зернових культур і льону, технології сільськогосподарських культур, створена у 1951 р. (тоді Інститут агробіології, філіал АН УРСР).
Науково-дослідна робота за період 1951‒2015 рр. була спрямована на вивчення ефективності різних елементів агротехніки як окремо, так і в комплексі та на їх основі розроблення технологій вирощування сільськогосподарських культур з метою підвищення їх врожайності та якості продукції. Основними напрямами фундаментальних та прикладних досліджень були і залишаються:
- “Зернові культури” ‒ наукові основи підвищення ефективності зернового комплексу на базі розроблених технологічних інновацій для забезпечення потреб у продовольчому, фуражному та технічному зерні;
- “Луб’яні культури” ‒ високопродуктивні сорти льону та новітні технології їх виробництва і переробки;
- “Олійні культури” ‒ теоретичні основи селекції сортів і гібридів олійних культур, науково-методичні засади насінництва та технологій їх виробництва;
- “Органічне виробництво сільськогосподарської продукції” ‒ наукові основи розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції та механізми його функціонування в Україні;
- “Генетичні ресурси рослин” ‒ формування генетичного різноманіття Національного банку генетичних ресурсів рослин України.
Продовжити