logoISGKR2

 

        ІНСТИТУТ  СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ 

            НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ      

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

meta       Youtube  

Українські виробники збільшують експорт фруктів

За даними митної статистики в 2018 році Україна поставила на світові ринки 162,5 тис. тонн фруктів на 228,5 млн дол.США, що перевищує показник 2017 року на 20%. Про це повідомляє інформаційний ресурс agravery.com із посиланням на аналітику компанії Pro-Consulting.
Значну частку експортних поставок склали горіхи і заморожені ягоди, яких продали на 117,1 млн дол.США і 78,2 млн.дол.США.
Ринок ягід в Україні розвивався поступово, і за останні двадцять років виріс практично в три рази. Цьому сприяли сприятливі кліматичні умови і розвиток аграрного сектора України з державною підтримкою.
Найбільші збори в Україні припадають на вишню, черешню і полуницю.
Світовий тренд на споживання органічної продукції  дозволяє реалізувати українську ягоду дорожче (до 30% ). Виходячи з цього виділяють наступні основні тенденції, які впливають на формування українського ринку: збільшення виробництва заморожених ягід і вирощування органічної продукції.
Експерти Pro-Consulting вважають, що при збереженні поточних тенденцій попиту на внутрішньому і зовнішньому ринках, виробництво заморожених ягід в Україні буде помірно зростати за рахунок відновлення поставок чорниці та лохини.
Відзначимо, що протягом останніх років держава надає значну фінансову підтримку розвитку садівництва та ягідництва у фермерських господарствах, що позитивно впливає на розвиток галузі і забезпечує зайнятість населення в сільських територіях.
 
PrevNext
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Львівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.