logoISGKR2

 

        ІНСТИТУТ  СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ 

            НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ      

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

meta       Youtube  

У 2018 Україна відкрила 85 нових ринків збуту агропродукції

У 2018 році було суттєво розширено ринки збуту української продукції тваринного та рослинного походження. Про це повідомляє інформаційний ресурс agravery.com із посиланням на  Держпродспоживслужбу України.
Враховуючи абсолютні обсяги торгівлі, за десять останніх років Україні вдалось досягнути прориву в експорті продукції тваринництва за певними товарними позиціями. А у минулому році відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави та збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження. 
У 2018 році в цілому було відкрито 85 нових ринків за різними видами продукції — це ринки Албанії, Республіки Гана, Гонконгу, Республіки Македонія, Королівства Марокко, ОАЕ, Республіки Сербія, Республіки Таджикистан, Туніської Республіки, Туреччини, Чорногорії тощо.
На даний час 306 українських підприємств мають право експорту до країн ЄС, в тому числі 126 виробників харчових продуктів (м'ясо птиці, риби, меду, яєць, молочної продукції).
Також у минулому році було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт  тварин і продуктів тваринного походження.
Відзначимо, що протягом останніх років державна політика орієнтується на створення максимально сприятливих умов для експортерів продукції українського АПК.
 
{jcomments off}
PrevNext
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Львівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.