logoISGKR

 

        Інститут сільського господарства Карпатського регіону

             Національної академії аграрних наук України     

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

Facebook      Youtube  

Агровиробники України збільшили виробництво овочів

У 2018 році Україна значно збільшила виробництво овочів салатної групи, солодкого перцю, кабачків та гарбузів. При цьому сталу тенденцію до виробництва демонструють овочі «борщового набору», огірки, томати та ріпчаста цибуля. Про це повідомляє інформаційний ресурс superagronom.com із посиланням на аналітиків компанії УкрАгроКонсалт.
Структура виробництва овочевих культур за підсумками минулого року залишилась практично незмінною. Її основу складають томати - близько 24-25%, капуста - 17-18%, огірки - 10-11% та ріпчаста цибуля - 9-11%.
Перспективним напрямком є вирощування нішевих експортно-орієнтованих культур, наприклад спаржі. Обсяги її виробництва в Україні становлять близько 1 тис. тонн.
У 2018 році вітчизняним виробникам овочів вдалось зібрати 9,43 млн тонн овочів, що на 133,5 тис. тонн перевищує показник 2017 року та двох попередніх сезонів.
Відзначимо, що державна аграрна політика останніх років сприяє розвитку овочівництва в Україні та стимулює розширення інвестицій в підприємства галузі.  
{jcomments off}
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Пустомитівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.