logoISGKR2

 

        ІНСТИТУТ  СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ 

            НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ      

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

meta       Youtube  

Українські фермери збільшують виробництво молока вищого та екстра ґатунку

В Україні за 11 місяців 2018 року спостерігається збільшення продуктивності корів, а також виробництво молока екстра та вищого ґатунків. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За 11 місяців 2018 року середній надій на корову у сільськогосподарських підприємствах склав 5595 кг молока на корову, що на 0,7% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Таке збільшення відбулося за рахунок покращення технологій виробництва молока та якісних показників стада молочних корів у сільськогосподарських підприємствах.

Збільшилось також надходження на переробні підприємства якісної молочної сировини від сільськогосподарських підприємств на 1%, що зумовлює підвищення економічної ефективності виробництва молока. За 9 місяців 2018 року виробництво молока екстра ґатунку збільшилось на 33,8%, а вищого ґатунку – на 7,8%.

Відзначимо, що державна політика підтримки фермерства в Україні, яка реалізується протягом останніх років, сприяє збільшенню обсягів виробництва молока для задоволення споживчих потреб населення.

{jcomments off}

PrevNext
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Львівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.