logoISGKR2

 

        ІНСТИТУТ  СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ 

            НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ      

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний вебсайт 

meta       Youtube  

Частка агропромислового комплексу у ВВП України зростає

У 2018 році частка агропромислового комплексу у ВВП України зросте на 0,5% і  досягне 10,7%. Про це повідомляє Мінагрополітики.
За січень-вересень 2018 року в АПК інвестували 60 млрд гривень, з яких понад 45 млрд гривень було направлено в галузі сільського господарства.
Інвестиції, що вкладалися у рослинництво, в основному спрямовувалися на будівництво елеваторів та потужностей для зберігання сільськогосподарських культур. Капіталовкладення у тваринництво дозволило  запустити нові ферми для розведення великої рогатої худоби та свиней. Крім того, рекордний за всі роки урожай забезпечив надходження валютної виручки від експорту агропродукції.
Відзначимо, що безпрецедентно істотна державна фінансова підтримка агровиробників України протягом останніх років дозволила суттєво підвищити зайнятість сільського населення і технологічно модернізувати галузеве виробництво у фермерських господарствах.
{jcomments off}
PrevNext
Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Львівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.