logoISGKR

 

        Інститут сільського господарства Карпатського регіону

             Національної академії аграрних наук України     

               Новини-RSS                                                                                                                                                    Офіційний веб-сайт 

В Україні виробили понад 1,6 млн тонн цукру

Станом на 14 грудня українські підприємства виробили понад 1,6 млн тонн цукру переробивши понад 11,8 млн тонн цукрових буряків. Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації  цукровиків «Укрцукор». 
В цьому році сезон цукроваріння в Україні здійснювали 40 цукрових заводів в різних областях, які перероблять цьогорічний врожай цукрових буряків обсягом  13,5 млн тонн. При цьому урожайність цукрового буряка в 2018 році на 7% перевищила показник минулого сезону (494 ц/га проти 460 ц/га). Найвища урожайність цукрового буряка цьому році зафіксована у  Львівській, Вінницькій та Київській областях (середня урожайністю коренеплодів 55-60 т/га). За оперативними даними митної статистики за 3 місяці поточного сезону було експортовано 139 тис. т цукру, що на 10% більше, ніж у вересні-листопаді 2017 року.
Відзначимо, що протягом останніх років державна політика системно орієнтується на здійснення комплексу заходів для підтримки виробників цукрової галузі в Україні в умовах глобальної конкуренції

Поділитися

Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Націона́льної акаде́мії агра́рних нау́к України
 вул. Грушевського, 5, с. Оброшине Пустомитівського р-ну Львівської обл., 81115, Україна.
 Тел. +38(032) 239-61-70   Факс +38 (032) 227-97-33   E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Для користувачів

Увійдіть або зареєструйтеся