ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ
Новини-RSS Офіційний вебсайт
Харчова промисловість України займає вагоме місце в агропромисловому комплексі
України та є стратегічно важливою галуззю, яка забезпечує продовольчу безпеку та
соціальну стабільність країни.
Близько 90% продуктів харчування, що споживаються в нашій державі є
продовольством українського виробництва. Водночас наша продукція затребувана не тільки
на внутрішньому ринку, але поступово завойовує позиції на зовнішніх ринках багатьох країн
світу. Минулого року експорт продукції харчової промисловості сягнув позначки 9,1 млрд.
дол. США або більше половини нашого аграрного експорту.
Стимулювання розвитку переробки аграрної продукції з метою забезпечення
конкурентоспроможності української продукції, розширення товарних позицій та пошук
нових ринків збуту є пріоритетним напрямком державної політики в АПК. На сьогодні вже
426 підприємств впровадили систему управління безпечністю харчових продуктів HACCP, а
за два роки запровадити цю систему мають всі українські виробники харчової продукції.
Відзначимо, що програми державної підтримки агровиробників дозволили фермерам
здешевити будівництво/реконструкцію підприємств з переробки сільськогосподарської
продукції, шляхом часткового відшкодування залучених банківських кредитів на зазначені
цілі або вартості введених в дію об’єктів.
{jcomments off}