ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ
Новини-RSS Офіційний вебсайт
За останні 10 років українське молочне скотарство здійснило стрімкий
стрибок у своєму розвитку. Особливо це помітно по змінах, що відбулися
впродовж останніх п’яти років. Про це інформаційному виданню landlord.ua
повідомили в Асоціації виробників молока.
Молочно-товарні ферми взяли курс на інтенсифікацію та укрупнення,
модернізацію та впровадження провідних світових підходів до технологій та
управління молочним скотарством. Великі зміни сталися також в організації
та управлінні виробництвом, а тому на сьогодні сотні ферм користуються
автоматизованими програмами обліку і управління фермою.
Зростає також виробництво окремих видів молокопродуктів.
Так, за підсумками восьми місяців 2018 року виробництво молока та вершків
для дитячого харчування збільшилося на 17,7% порівняно із аналогічним
періодом минулого року. Виробництво плавленого сиру порівняно із
серпнем 2017 року зросло на 7,4%.
Протягом останніх років також реалізуються заходи державної політики
підтримки розвитку галузі, які стимулюють професійні спеціалізовані
господарства модернізувати та будувати нові тваринницькі комплекси,
здійснювати інвестиції в розширення поголів’я та нарощувати
продуктивність.
{jcomments off}