ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ
Новини-RSS Офіційний вебсайт
На сьогодні кукурудза як провідна харчова, кормова і технічна культура є лідером в
інтенсифікації аграрного виробництва. Про це повідомляє прес-служба Національної
академії аграрних наук України з посиланням на президента Академії Ярославa Гадзало.
За даними HAAH, cередня врожайність кукурудзи за роки незалежності збільшилася
вдвічі та сягнула 5,9 т/га.
В українській селекції є велика кількість прекрасних гібридів для різних зон
вирощування, зокрема посухостійкі сорти. Таким чином вітчизняна селекція може
конкурувати з провідними іноземними компаніями. Окремі посухостійкі сорти кукурудзи
на півдні України в умовах зрошення забезпечують 15-16 тонн.
Крім високих врожаїв кукурудзи, селекціонери досягли стабільного зниження
вологості зерна. Це позитивно вплинуло на площі посівів та обсяги виробництва, адже
заощаджено чимало коштів на сушці зерна. Гібриди вітчизняної селекції також стійкіші до
посухи та спеки.
Відзначимо, що підтримка вітчизняної науки та розвиток людського капіталу
визначено Президентом України Петром Порошенко в якості одного із пріоритетних
напрямів державної політики.
{jcomments off}