ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ
Новини-RSS Офіційний вебсайт
В Україні збільшується кількість підприємств, які сертифікуються за стандартом
Global G.A.P. На початку 2018 року за напрямком «Фрукти та овочі» отримано до
40 сертифікатів Global G.A.P., але до кінця поточного року їх кількість зросте в 2 рази.
Про це повідомив аудитор систем менеджменту безпеки харчової продукції
Валентини Березан, передає прес-служба асоціації «УКРСАДПРОМ».
Global G.A.P. є міжнародним визнаним стандартом сільськогосподарського
виробництва для безпечного і сталого виробництва продуктів харчування. Сертифікація
допомагає поліпшити на підприємстві систему соціального управління, застосувати
належні сільськогосподарські практики та сприяє підвищенню авторитету серед
постачальників і покупців.
Перевагою впровадження стандарту Global G.A.P. також є зниження впливу
людського фактору на безпеку харчових продуктів та підвищення ефективності
управління компанією, що сприяє зростанню довіри клієнтів.
Агровиробники України активно користуються державними програмами сприяння
підвищенню конкурентоспроможності бізнесу на національному рівні. Протягом останніх
чотирьох років із ініціативи Президента Петра Порошенко в Україні реалізується ряд
важливих цільових програм, орієнтованих на стимулювання інноваційних процесів та
трансфер технологій в аграрному секторі.
{jcomments off}